Pravila o kolačićima

Zašto koristimo  kolačiće?

Koristimo kolačiće da bismo mogli da vam obezbedimo uslugu koju zahtevate. Koristimo ih kako bismo vam omogućili da možete da pretražujete naš sajt i aplikacije i koristite njihove mogućnosti- na primer , da obezbedimo sigurno logovanje, zapamtimo vašu rezervaciju i sačuvamo vase preference.

Sa druge strane ne koristimo kolačiće za potrebe reklamiranja ali i dalje možete videte generisane reklame prilikom pretraživanja mreže.

Kako rukujemo kolačićima?

Kolačići namenjeni samo za određenu sesiju se koriste samo za istu i nakon zatvaranja pretraživača će isteći. Trajni kolačići se koriste za kako bismo pojačali vase iskustvo prilikom ponovnog vraćanja na sajt i ostaju u vašem kompjuteru dok ih ne obrišete ili podesite manuelno njihov rok isteka. U svakom momentu možete manualno izbrisati kolačiće sa vašeg računara.

Ukoliko koristite mobilnu aplikaciju, možete promeniti podešavanja u podešavanju analitike u aplikaciji.

Takođe imate opciju da podesite vaš pretraživač da blokira sve kolačiće ili da vas upozori kada je kolačić instaliran, madam orate imati u vidu da ovakav vid podešavanja može dovesti da naše usluge ne rade u punom obimu. Da saznate kako da kontrolišete ili isklučite upotrebu kolačića na samom pretraživaču iskoristite “pomoć” sekciju na samom pretraživaču ili na uređaju ili posetite www.allaboutcookies.org

Koristimo takozvane Flash kolačiće kao bismo vam obezbedili neke sadržaje kao što su video klipovi ili animacije. Flash kolačići se mogu podešavati kroz Flash Player Settings Manager koji je drugačiji od onog koji je obezbeđen vašim pretraživačem. Pomenuti Settings Manager omogućava vam da možete upravljati podešavanjima za globalnu privatnost, obezbedjenje naloga, skladište podataka i automatske notifikacije. Kako biste započeli Flash Player 10.3 u Flash Player Settings Manager možete pristupiti lokalno na vašem kompjuteru u delu Control Panel na Windows operativnom sistemu ili u delu System Preferences na Mac operativnom sistemu. Korisnici drugih operativnih sistema ili ranijih verzija Flash Player mogu pristupiti podešavanjima kroz Flash Player Settings Manager koji je dostupan preko Adobe on line.
http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager06.html