Politika privatnosti

Politika privatnosti je poslednji put ažurirana  24.09.2021.

Enterprise Holdings, Inc., preko svojih nezavisnih regionalnih podružnica (kolektivno „Enterprise Holdings“) i mreže nezavisnih korisnika franšize i partnera za ispunjenje koji upravljaju brendovima Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental, Alamo Rent A Car, obezbeđuje globalno upravljanje rezervacijama i uslugama. Ovaj sajt je namenjen za ovlašćenog imaoca franšize. Za deljenje podataka i globalne rezervacije kompanije Enterprise Holdings, pogledajte Globalnu politiku privatnosti Enterprise Holdings.

Za informacije o politici privatnosti autorizovanog franšizera za ovu zemlju, pogledajte ispod. 

U Auto Benussi d.o.o. poštujemo vašu privatnost. Razvili smo Politiku zaštite ličnih podataka (Politika privatnosti) da bismo pojasnili kako prikupljamo i koristimo podatke. Više o tome saznajte u delovima koji slede.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO

Podaci koji se prikupljaju o vama

Možete nam pružati određene podatke u vezi sa transakcijom ili prilikom vaših interakcija s našim web-stranicama i na našim lokacijama. O vama prikupljamo sledeće vrste ličnih podataka:
 
 • vaše ime, podatke za kontakt, datum rođenja, broj vozačke dozvole i datum njenog isteka kao i  podatke za kontakt u hitnim slučajevima;
 • podatke o najmu vozila, uključujući lokaciju na kojoj je vozilo iznajmljeno, datum najma, vrstu najma i vaše lične želje;
 • podatke o vašoj kreditnoj kartici, podatke o mrežnom korisničkom računu, članske brojeve / korporacijske ID brojeve, podatke o pasošu kao i podatke o članstvu u programima za prikupljanje milja ili udruženjima partnera putovanja  
Kao franšiza korporacije Enterprise Holdings, Inc. i/ili bilo koje njene relevantne podružnice („Enterprise“), Enterprise može s nama deliti podatke o rezervacijama. Za navedene transakcije, nezavisni kontrolori obrade podataka smo mi i Enterprise. Ujedno sa kompanijom Enterprise delimo podatke o vama, kako je dolje opisano u odeljku pod nazivom „Sa kim delimo podatke“.

Dodatne podatke o vama pružaju nam treće strane kao što su:
 
 • Referentni izvori poput internet stranica za rezervacije (koje nam dostavljaju opšte podatke za kontakt i broj potvrde rezervacije potreban za olakšavanje najma), vaš poslodavac (koji nam dostavlja opšte podatke za kontakt) i vaš osiguravač (koji nam dostavlja opšte podatke za kontakt i podatke o polisi osiguranja).
 • Hoteli, vazduhoplovni prevoznici i članski klubovi koji nam dostavljaju opšte podatke za kontakt i podatke o rezervaciji.
 • Izdavaoci kreditnih kartica koji nam u svrhu sprečavanja prevara dostavljaju podatke o vašem identitetu.
 • Pružaoci usluga kao što su službe korisničke podrške (podaci povezani sa zahtevima za korisnčku podršku i o upitima koje ste postavili) i pružaoci marketinških usluga (podaci koji nam pomažu da bolje predstavimo svoje proizvode i usluge)
Uz vaš pristanak pristupamo podacima koji se zasnivaju na lokaciji ili IP adresi ili pak prikupljamo oznake lokacije. Te podatke ćemo koristiti za slanje obaveštenja povezanih sa našim lokacijama, podacima o vraćanju, lokalnim ponudama i drugim informacijama za koje verujemo da će nam pomoći da vam pružimo bolju uslugu. Te podatke koristimo isključivo da bismo vas locirali radi pružanja usluge. Uz vaš pristanak, naša aplikacija će koristiti kameru vašeg uređaja. Ako ste nam dopustili da koristimo vaše podatke o lokaciji ili kameru uređaja u prošlosti i želite opozvati ta dopuštenja, promenite podešavanje uređaja.

Podaci o upravljanju vozilom i podaci o lokaciji

Vaše vozilo može biti opremljeno (i) tehnologijom eCall za hitne pozive i (ii) telematskim sistemom i sistemom infotainment ("telematski sistemi"), koji samostalno proverava izvorni proizvođač opreme vozila (engl. OEM - Original Equipment Manufacturer). Sistem eCall služi za pružanje pomoći u slučaju nesreće. U slučaju dojave o potencijalnoj ili stvarnoj krađi ili potencijalnom ili stvarnom nestanku vozila, od odgovarajućeg izvornog proizvođača opreme zatražićemo pristup potrebnim podacima iz telematskog sistema. Kontaktni podaci izvornih proizvođača opreme kao i njihova primenjiva obaveštenja o privatnosti, a što može uključivati ograničenja sistema i usluge, isključenje garancije, ograničenja odgovornosti, opis namene, objavu i zadržavanje informacija, vaša pojedinačna prava, i prenos podataka van prostora Evrope, nalaze se na web stranicama izvornog proizvođača vozila ili mogu biti dostupni putem instrument table u vozilu.   
Kada koristite satelitsku navigaciju ili  infotainment  sistem u vozilu, odgovorni ste za informacije koje se u taj sistem pohranjuju korišćenjem. Ne možemo garantovati privatnost ili poverljivost takvih informacija, zato ih trebate izbrisati pre vraćanja vozila. Ako to ne učinite, sledeći korisnici vozila će imati pristup tim podacima. 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI DECE

Naše usluge nisu namenjene za direktno korišćenje od strane maloletnih osoba (osobe mlade od 18 godina, ili zakonski određeno godište predviđeno jurisdikcijom njihove države). Sve osobe koje pružaju lične informacije preko bilo kojeg područja naših usluga smatraju se punoletnim osobama, tj. napunile su osamnaest (18) ili više godina (ili zakonsko godište predviđeno jurisdikcijom njihove države). Naša politika predviđa otkrivanje maloletnika koji pokušavaju da pristupe našim uslugama, a to nas može prisiliti da pristupimo i proveri Vaših ličnih informacija. Ako saznamo da je jedan maloletnik pokušao da pristupi ili da je priložio lične informacije preko naših usluga nećemo ih prihvatiti i preduzećemo sve neophodne mere kako bismo uklonili te informacije iz naših zapisa.

KAKO KORISTIMO VAŠE LIČNE PODATKE

Podatke koje prikupimo od vas ili o vama koristimo kako bismo vam pružili naše usluge i  u sledeće svrhe:
 
 • Ukoliko je to potrebno kako bismo sa vama sklopili ugovor i pružili vam uslugu za vreme trajanja ugovora, uključujući
  • Pomoć pri transakcijama koje zatražite, kao što je rezervisanje, najam, kupovina ili leasing motornih vozila.
  • Pružanje korisničke usluge povezane s vašom interakcijom sa nama ili odgovaranje na vaše pitanje.
 • Ukoliko je to potrebno kako bismo izvršili svoje zakonske obveze, uključujući 
  • deljenje informacija o lokaciji vozila sa hitnim službama ako ste učesnik saobraćajne  nesreće,
  • deljenje informacija sa državnim i regulatornim telima kada je to propisano zakonom, u slučaju pravnog postupka, zbog zakonske obveze ili na zahtev.
 • Ukoliko je to potrebno kako bismo zaštitili svoje legitimne interese navedene u nastavku ako ti interesi nisu podređeni vašim pravima o zaštiti ličnih podataka, uključujući 
  • Dostavljanje važnih podataka o vašem najmu, uključujući upozorenja za dolazak i povratak.
  • Pomoć pri pružanju boljih proizvoda i usluga, na primer, ocenom performansi našeg osoblja, procenom kvaliteta primljenih proizvoda i usluga kao i pomoć u poboljšavanju naših web-stranica, objekata i usluga.
  • Prikupljanje statističkih podataka o načinu na koji korisnici koriste naše web-stranice, proizvode i usluge i analiza istih.
  • Razvoj vašeg profila i profila načina na koji komunicirate sa nama kako bismo vam pružili prilagođene ponude, mogućnosti i usluge koje bi mogle biti predmet vašeg interesovanja.
  • Zaštitu naših zakonskih prava i upravljanje sigurnošću naše mreže i našeg vlasništva. Na primer, naši poslovni prostori su osigurani video nadzorom, a vodimo i popis klijenata kojima zbog neplaćanja ili iz sigurnosnih razloga ne iznajmljujemo vozila.
  • Deljenje vaših podataka sa trećim stranama kako bismo sprečili prevare i zaštitili svoja ili javna poslovna prava, interese, privatnost, sbezbednost i vlasništvo. To ćemo učiniti kako bismo naplatili dospela dugovanja, izbegli odgovornost za kazne koje su posledica vašeg ponašanja (npr. saobraćajne kazne) kao i u procesima potraživanja.
  • Deljenje vaših podataka sa trećim stranama kako bismo mogli pribeći postojećim pravnim lekovima i ograničiti nastalu štetu kao i kako bismo sproveli uslove bilo kojeg ugovora o najmu ili uslova i odredaba korišćenja naših web-stranica.    
 • Ako ste na to pristali, uključujući
  • Omogućavanje korišćenja telematskog sistema.
  • Slanje određenih promotivnih ili ciljanih marketinških poruka, ponuda i usluga koje bi mogle biti predmet vašeg interesovanja.
  • Slanje tekstualnih poruka koje sadrže vremenski osetljive informacije o transakciji (npr. kašnjenje u poslovnici na aerodromu zbog radova), informacije o proširenim mogućnostima najma, upitnike o iskustvu klijenata, marketinške promotivne akcije, npr. kupone, popuste, posebne ponude u zadnji čas ili informacije o lojalnosti i nagradama.
Čuvanje ličnih podataka 

Lične podatke čuvamo u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Čuvamo ih onoliko dugo koliko je potrebno za namene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Lične podatke koje obrađujemo na osnovu vaše saglasnosti, čuvamo do vašeg opoziva. Po isteku razdoblja čuvanja lične podatke brišemo temeljno i trajno ili ih anonimizujemo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

SA KIME DELIMO PODATKE

Povezana društva

Podatke koje prikupljamo o vama delimo sa našim povezanim društvima u svrhu izvršavanja delatnosti Auto Benussi d.o.o.

Enterprise

Vaše lične podatke delimo sa kompanijom Enterprise u sledeće svrhe:
 
 • Upravljanje vašim najmom i stupanje kompanije Enterprise sa vama u kontakt zbog razmene informacija o najmu ili pomoći oko najma.
 • U pogledu incidenata nastalih iz vašeg poslovanja sa kompanijom Enterprise ili poslovanja nekog dodatnog ovlašćenog vozača sa kompanijom Enterprise, ako kompanija Enterprise smatra da usled takvog jednog incidenta, vi ili dodatni ovlašćeni vozač možete predstavljati rizik za buduće najmove.
 • Anketiranje putem telefona o zadovoljstvu kupaca bilo da takvo anketiranje sprovodi direktno kompanija Enterprise ili neki njen pružaoc usluga.
 • Slanje marketinških poruka o sličnim proizvodima ili uslugama za koje kompanija Enterprise smatra da vas mogu zanimati, uključujući ciljano oglašavanje na stranicama kompanije Enterprise, stranicama odabranih partnera ili društvenim mrežama.
 • Prikupljanje statističkih podataka i analiza o vama i bilo kojem drugom dodatnom ovlašćenom vozaču, korišćenju Enterpriseovih proizvoda i usluga, uključujući statističku analizu zasnovanu na anonimnim podacima,  a koja omogućuje kompaniji Enterprise da vama i drugim klijentima ubuduće pruži bolju korisničku podršku, bolje proizvode, opcije i funkcije.    
Kod deljenja takvih informacija sa kompanijom Enterprise, mi i Enterprise delujemo kao nezavisni korisnici obrade podataka. Enterprise koristi sopstvenu politiku o zaštiti privatnosti u vezi s podacima koje pružamo kompaniji Enteprise. Ohrabrujemo vas da revidirate pravila o privatnosti kompanije Enterprise koja se nalaze ovde: https://www.enterprise.co.uk/en/privacy-policy.html)

Naši pružaoci usluga i poslovni partneri

Informacije o vama ćemo deliti sa trećim licima kao što su (1) pružaoci usluga plaćanja i administrativne i tehničke podrške, (2) naši kupci ili partneri za osiguranje, korporativni najam ili drugi kupci ili partneri, sa ciljem omogućavanja transakcija vezanih za najam, (3) pružaoci usluga komunikacije koji vam u naše ime šalju poruke e-pošte i druge marketinške materijale ili materijale povezane sa našim uslugama, (4) pružaoci usluga korisničke podrške kako bismo vam mogli pružiti korisničku podršku, (5) pružaoci usluga naplate potraživanja, (6) pružaoci usluga obrade procesa potraživanja i (7) naši partneri u oglašavanju i marketingu, kao i pružaoci medijskih usluga trećih strana, uključujući društvene mreže sa kojima delimo sažete ili anonimne podatke o našim korisnicima, kako bismo im omogućili slanje ciljanih promotivnih poruka u naše ime, analizu i poboljšavanje naših podataka kao i upravljanje tim podacima, sprovođenje usluga mobilne analize kao i održavanje i poboljšavanje naših usluga (što je po potrebi podložno ugovorima o poverljivosti)

Državni organi

Vaše lične podatke možda ćemo podeliti i  sa državnim organima kako je prethodno opisano.

Prodaja, spajanje ili promena kontrole

Vaši se lični podaci mogu preneti drugoj kompaniji u slučaju prenosa, promene vlasništva, reorganizacije ili pridruživanja cele ili dela kompanije ili njene imovine. Do toga dolazi kada je postignut dogovor između strana prema kojem je prikupljanje, korišćenje i otkrivanje podataka ograničeno na svrhu poslovne transakcije, uključujući odluku o nastavku ili prekidu poslovne transakcije. Primićete obaveštenje putem elektronske pošte.

GlobalNI PRENOSI I OBRADA PODATAKA

Podaci koje nam date ili koje o vama prikupimo mogu biti preneseni organima širom sveta ili im ti organi mogu pristupati, uključujući:
 
 • Enterprise: Ako napravite rezervaciju sa nama ili našom poslovnicom kompanije Enterprise, izvršićemo prenos vaših ličnih podataka kompaniji Enterprise. Kompanija Enterprise Holdings, Inc. ima sedište u Sjedinjenim Američkim Državama kao i poslovnice u SAD-u, Kanadi, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, Irskoj i Velikoj Britaniji.
VAŠA PRAVA

Vaša prava mogu biti sledeća: 1) traženje kopije vaših ličnih podataka, 2) njihovo ispravljanje, 3) brisanje određenih kategorija ili vrsta podataka, 4) ograničavanje određenih vrsta obrade podataka, 5) dobijanje datih podataka u strukturiranom, mašinski čitljivom formatu i 6) prenos nekih podataka drugim organizacijama. Imate pravo da se usprotivite obradi svojih ličnih podataka koja je zasnovana na našim legitimnim interesima. Ako smo od vas tražili pristanak za obradu podataka, možete ga povući u bilo kom trenutku. 

Zadržavamo pravo da ne dopustimo pristup vašim podacima ili da ograničimo vaša prava (npr., ako je takvo otkrivanje zabranjeno zakonom ili ako bi to moglo predstavljati kršenje prava drugog pojedinca). U nekim slučajevima to znači da smemo zadržati vaše lične podatke čak i ako povučete svoj pristanak.

MarketinŠKE PREFERENCIJE

Vaše kontakt podatke naše odeljenje marketinga koristi kako bismo Vam odgovorili na pitanja ili Vam poslali obaveštenja o pogodnostima i novim ponudama koje za vas imamo. Imate pravo da uložite prigovor na obradu Vaših ličnih podataka. Prigovor moežete podneti putem maila na   customer.service@enterprise.rs   s naznakom "Prigovor na obradu ličnih podataka".

PROMENE politika

Po potrebi ćemo ažurirati Politiku o privatnosti kako bismo implementirali promene postupaka zaštite privatnosti. Ako izvršimo bilo kakve bitne izmene, obavestićemo vas o tome putem Vaših kontakt podataka naše odeljenje marketinga koristi kako bismo Vam odgovorili na pitanja ili Vam poslali obaveštenja o pogodnostima i novim ponudama koje za Vas imamo putem elektronske pošte.

KONTAKT PODACI KONTOLORA OBRADE PODATAKA
 
Zemlja
 
Kontrolor obrade podataka
 
Kontaktni podaci
 
SRBIJA Auto Benussi d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 10ž
11070, NOVI BEOGRAD
PIB 108490658
Telefon: +381 11 4000 930
E-mail: customer.service@enterprise.rs

Za deljenje podataka i globalne prakse rezervacija preduzeća Enterprise Holdings, pogledajte Globalnu politiku privatnosti Enterprise Holdings.
https://privacy.ehi.com/en-gb/home/privacy-policy.html